Collecte Gehandicapte Kind 2022

Van 14 tot en met 19 november deed onze stichting weer mee aan de landelijke collecteweek van het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK). Onze collectanten trokken er weer op uit met hun collectebus met QR-code en brachten weer een mooi bedrag bijeen. Samen met de drie collectebussen bij Schoenmakerij en sleutelservice Montana, Bewegingsstudio Puremotion en De Geode, kwam het totaal bedrag dit jaar uit op €2.158,47! Na controle van de collecte-opbrengst maakte de NSGK €1.079,24 over aan de Vrienden van de Geode.  Een prachtig resultaat, met dank aan onze collectanten en de gulle gevers!!! Het bedrag zal worden besteed aan één van de wensen die prijken op de wensenlijst.

In 2023 is de collecteweek van 13 tot en met 18 november gehouden. Komend voorjaar worden de opbrengsten van deze collecte bekend gemaakt.

Kjelt, het gezicht van de NSGK-collecte 2016

Sinds 2013 doen de Vrienden van de Geode mee aan de landelijke collecteweek van de NSGK. De opbrengsten van de afgelopen jaren worden weergegeven in de tabel hieronder.

De totale opbrengst van de landelijke collecte voor het Gehandicapte Kind in 2022 was €1.077.500,–! Dankzij de inzet van ca. 11.000 vrijwilligers werd dit fantastische bedrag opgehaald.

Het Gehandicapte Kind zet zich in voor kinderen en jongeren met een handicap in de leeftijd van 0 tot en met 30 jaar in Nederland. Het Gehandicapte Kind steunt projecten op het gebied van wonen, werken, vrije tijd, scholing en beeldvorming. Bij de oprichting van de Stichting Vrienden van de Geode, hielp de NSGK ons uit de startblokken met een startbijdrage van € 1.500,–! Kijk voor meer informatie over het Gehandicapte Kind op www.nsgk.nl.