Opening belevingstuin

Op vrijdagmiddag 9 juni om klokslag half twee draaiden de weergoden de kranen dicht en gaven zij het sein voor de opening van de belevingstuin bij de Geode. Jan Frits, één van de bewoners, en Puk de clown verrichtten de openingshandeling door de onthulling van een tuinbord. Zaterdag was er een feestelijke Open Tuindag georganiseerd. Er liep een parcours door de tuin dat op ludieke wijze werd geopend waarna de bewoners en hun gasten konden genieten in hun prachtige tuin.

fullsizeoutput_3c5f

Een grote wens van de bewoners van de Geode is hiermee in vervulling gegaan. Een tuin vol beleving die de bewoners van de Geode en hun gasten uitdaagt om naar buiten te gaan. Door kleurige, geurige, aaibare planten en diverse attributen, valt er veel te beleven. Via de zes hotspots, Bewegen, Ontdekken, Dieren en planten, Water, Chillen en Terrassen, kun je een rondgang maken door de tuin. De belevingstuin is aangelegd op initiatief van de Stichting Vrienden van de Geode.

fullsizeoutput_3c67

De  belevingstuin is mogelijk gemaakt door bijdragen van het BDO Fonds, het Dr. C.J. Vaillantfonds, FNO (Fonds NutsOhra), de Hélène de Montigny Stichting, Stichting SFO,Stichting Vermogensbeheer Hoogland Zorg en het Wensink Charity Fund. Daarnaast droegen Stichting De Passerel, Stichting Doe Wat en de Stichting Vrienden van de Geode een “steentje” bij. De belevingstuin is ontworpen en aangelegd door hoveniersbedrijf “De Woudhof” uit Klarenbeek.