Buurtfeest Rigolettostraat

Er staat een stevige zuidwester, maar de sfeer is er niet minder om. Het Matrozenkoor Apeldoorn brengt met zijn repertoire warmte en vreugde voor de bewoners van de Geode tijdens hun buurtfeest. De matrozen brengen ook een verrassing mee en schenken de bewoners een cheque van maar liefst € 1.000,–.

De Geode, een (t)huis voor mensen met een verstandelijke handicap van de Passerel, staat alweer bijna twee jaar in de operabuurt. Haar bewoners wonen er fijn en hebben het goed naar hun zin. Om de buren beter te leren kennen hebben de Vrienden van de Geode het feest georganiseerd.

Met de komst van de matrozen en de straffe wind hebben de Vrienden van de Geode zaterdagmorgen alle hens aan dek. De tenten worden stevig verankerd met hulp van de matrozen en als het feest begint hebben de zingende zeelui de wind in de zeilen. Het publiek geniet en al gauw loopt er een polonaise door de Rigolettostraat. Ook de clowns Puk en Bluf geven acte de présence en hebben met hun vermakelijke grappen en grollen de lachers op hun hand. Tussen de bedrijven door worden er spelletjes gespeeld. Het buurtfeest wordt afgesloten met een smakelijke barbecuemaaltijd.

De zeelui van het Matrozenkoor Apeldoorn hebben het hart op de goede plaats zitten en zingen al een aantal jaren geld bij elkaar voor goede doelen in onze regio. Hun kapitein, Jan ten Hove, vertelt dat zij dit jaar zingen voor De Kap, vrijwillige hulpdienst en steunpunt mantelzorg in Apeldoorn. Verder voor Stichting Faridpur, vertegenwoordigd door oud-huisarts Arend van de Venis in Brummen, die medische zorg verleent aan kinderen en gehandicapten in Nigeria en hen helpt om een toekomst op te bouwen. Ook zorgorganisatie Diafaan, locatie Thuvine, krijgt steun. Dit is een woonzorgcentrum voor cliënten met een verpleeghuisindicatie in Duiven. En, last but not least, staan de Vrienden van de Geode op hun lijstje. Tijdens hun optreden leveren de matrozen boter bij de vis en overhandigen zij Chris van den Haak, de voorzitter van de Vrienden van de Geode, een vette cheque van € 1.000,–. Chris toont zich blij verrast met de fantastische gift en verzekert de matrozen dat deze volledig ten goede zal komen aan de bewoners van de Geode!

Om het buurtfeest mogelijk te maken ontvingen de vrienden een Premie op Actie van de Gemeente Apeldoorn! Daarnaast werden zij ook gesteund door de Passerel, de Woonmensen en muziekvereniging DAP.

Tot grote vreugde van de bewoners en medewerkers van de Geode overhandigen de vrienden hen tijdens het feest een schitterende rolstoelplateaufiets. Deze wens van de bewoners ging in vervulling door bijdragen van de Stichting Doe Wat uit Apeldoorn en het Wensink Charity Fund.

Chris en Gerrit overhandigen de rolstoelfiets officieel aan Frank en Ellen!

Martijn zingt de sterren van de hemel!

Tussen de bedrijven door, even lekker sjoelen.

Addis en Bluf hebben pret.

Puk en Bluf stelen de show!