Belevingstuin rondom Geode

Het is alweer even geleden dat tijdens de lustrumviering van de Vrienden van de Geode, de eerste aanzet werd gegeven voor de aanleg van de belevingstuin. Martijn ten Berge, Bas van de Goor en Laurens Stigter plantten onder de bezielende begeleiding van Puk, de clown, drie appelboompjes. Inmiddels is er het nodige gebeurd om een tuin vol beleving rondom de Geode te realiseren.

Planten appelboompjes

Afgelopen zomer werd iedereen op de Geode uitgedaagd om zijn/haar gedachten en ideeën over de belevingstuin toe te vertrouwen aan zogenaamde moodboards ofwel sfeerborden. Daartoe hingen op iedere groep felgroene kartonnen borden. Van de mogelijkheid om ideeën te spuien is flink gebruik gemaakt. Er ontstonden collages en zelfs enkele kunstwerken waarin ideeën al vorm kregen.

Vervolgens heeft de Werkgroep Belevingstuin alle ideeën geïnventariseerd en vertaald naar een plek in de belevingstuin, de zogenaamde “hotspots”. De hotspot is een vaste plek in de tuin die wordt ingericht in een bepaald thema of rond een bepaald onderwerp.  We gaan proberen om de hotspots door een wandelpad met elkaar te verbinden zodat het mogelijk wordt rondom de Geode te wandelen. In de belevingstuin komen de hotspot Bewegen, de hotspot Ontdekken, de hotspot Dieren en Planten, de hotspot Water, de hotspot Chillen en de hotspot Terrassen Geode Boven.

Hoveniersbedrijf “De Woudhof” uit Klarenbeek heeft een prachtig ontwerp gemaakt voor de belevingstuin. Een ontwerp dat geheel aansluit bij onze wensen. Inmiddels is ook de fondsenwerving volop in gang gezet om de tuin te kunnen bekostigen. De Passerel en de Vrienden van de Geode hebben inmiddels een fors bedrag gereserveerd en gaan er alles aan doen om een prachtige belevingstuin te realiseren.

Lees meer over de belevingstuin in “Het Tuinblad” (klik hier).