Kunstveiling bij Studio 28

Vrijdagmiddag 1 juni, het is lekker weer en bij “Studio 28” in Apeldoorn is het gezellig druk. In aanloop naar de veiling die later die middag zal plaatsvinden zijn er 51 kunstwerken te bezichtigen. Kunstwerken met toewijding gemaakt door de enthousiaste kunstenaars verbonden aan “Atelier Ludiek”. Met toewijding en enthousiasme, niet alleen omdat kunst hun passie is, maar ook omdat de opbrengst van de schilderijen bedoeld is voor de snoezelbadkamer van de bewoners van de Geode!

Met op de achtergrond muziek van “’t Canbesso” bekijken de bezoekers van “Studio 28” de gevarieerde verzameling kunstwerken. Sculpturen van steen, een vijftal schilderijen vervaardigd als groepswerk, een tweeluik en tal van schilderijen met uiteenlopende thema’s waarbij diverse technieken zijn gebruikt. Er viel dus zeker wat te kiezen voor de adspirant kopers.

Kunstveiling

Rond de klok van vijf uur is de spanning voelbaar in de galerie. Veilingmeester Cees Lubbers legt kort uit wat de bedoeling is en weldra gaat de veiling van start onder het toeziend oog van notaris mr. Eveline Dijkman. De veilingmeester houdt de vaart er goed in waardoor er ook vlot op de kunstwerken wordt geboden. Een uur later zijn de kunstwerken van eigenaar gewisseld en wordt er trots afgerekend bij de notaris.

Uiteindelijk wordt de totale opbrengst van de veiling bekend gemaakt door Gerrit Hendriks, de penningmeester van onze stichting. Trots overhandigt hij de cheque aan voorzitter Chris van den Haak. Hierop prijkt het riante bedrag van € 3.787,50. Een super opbrengst waarover ook de initiatiefnemers van de veiling, Nicole Steenkist en Jolanda van Hattum, zeer te spreken zijn!

fullsizeoutput_3fd3

De Vrienden van de Geode bedanken iedereen die zich enthousiast en belangeloos heeft ingezet voor het welslagen van deze zeer speciale kunstveiling. Het stelt de bewoners van de Geode in staat om in de toekomst heerlijk te genieten van hun welnessbadkamer.

N.B.: Door een verlaat bod op één van de schilderijen komt de definitieve opbrengst van de veiling uit op €3.837,50.

Als dank voor het initiatief maakten de bewoners van de Geode zelf ook een schilderij voor "Atelier Ludiek"!

Als dank voor het initiatief maakten de bewoners van de Geode zelf ook een schilderij voor “Atelier Ludiek”!