Kidzkring bouwt mee aan Geode

Afgelopen voorjaar is de Kidzkring Klarenbeek, de zondagsschool, een spaaractie begonnen voor de bewoners van de Geode. Omdat Mark en Frank Kleverwal, hun dorpsgenoten, daar straks gaan wonen, wilden zij graag meehelpen met het inrichten van de Geode.

Tonnie en Ans, de vader en moeder van Mark en Frank, kwamen in de kidzkring vertellen over de Geode, de nieuwe woning voor hun “boys”. Ook legden zij uit wat een geode precies is. Het is eigenlijk een soort “surprise ei” met een donkere buitenkant en aan de binnenkant een verrassing. Ze hadden ook een echte geode meegebracht, die was “schitterend”! En omdat de kids speciaal zouden gaan sparen voor de snoezelhoeken lieten zij ook wat snoezelspullen zien.

Schitterende binnenkant

Vervolgens kon er begonnen worden met bouwen. Van bouwplaten werden huisjes in elkaar gezet die gebruikt konden worden als spaarpot. Door allerlei klusjes te doen, konden de kinderen thuis sparen voor de Geode.

De spaaractie duurde tot de zomervakantie. Met de huisjes spaarden de kids € 228,82 bij elkaar en samen met de opbrengst van twee collectes werd in totaal € 450,– bij elkaar gebracht. Het was een schitterende actie met een schitterend resultaat waarmee de kids zich echte vrienden en vriendinnen van de Geode hebben getoond.