Lustrumviering

Op 6 maart van dit jaar bestond onze stichting vijf jaar. Op vrijdagmiddag 12 september werd dit gevierd in de zonovergoten tuin van de Geode! Samen met clown Puk begroetten de vrienden hun gasten waaronder natuurlijk de bewoners en medewerkers van de Geode en hun bekende vrienden Bas van de Goor en Laurens Stigter.

Lustrumviering

Annie van Maurik, één van de bewoners, en Gerrit Hendriks, onze penningmeester en vriend van het eerste uur, onthulden bij de opening van het feest de nieuwe folder van de vrienden, die voor de gelegenheid vergroot was afgebeeld op een spandoek. In de folder prijzen de leden van het Comité van Aanbeveling onze stichting aan als een initiatief dat blijvende steun verdient. Het comité bestaat uit Paul Blokhuis, Bas van de Goor, Fred de Graaf, Laurens Stigter, Mieke van Tergouw en Jan Terlouw. De nieuwe folder werd in zijn geheel gesponsord door Monte Media B.V. uit Amsterdam, een specialist in doelgroepencommunicatie.

Onthulling folder

Chris van den Haak, onze voorzitter, nodigde Bas van de Goor en Laurens Stigter uit om drie appelboompjes te planten als aanzet voor de start van ons nieuwe project, de aanleg van een belevingstuin. Onder de bezielende leiding van clown Puk stroopten Bas en Laurens hun mouwen op en planten zij onder luid applaus de boompjes. Als dank voor hun inspanningen ontvingen zij een echte geode. Ook een rondleiding ontbrak voor hen niet aan het programma.

Planten appelboompjes

De bewoners van de Geode genoten ’s avonds van een feestelijke maaltijd (grillen en gourmetten).

Een belevingstuin is een tuin die volop beleving biedt, ieder zintuig komt aan bod. De bloemen en planten/kruiden bieden geur, kleur en smaak. Daarnaast zijn veel planten aaibaar. Ook kunnen er een aantal attributen en snoezel-/spelmaterialen in de tuin worden geplaatst die geluid/muziek maken.